2014/056 Sirküler (20.03.2014)


ANTALYA İHRACATÇIAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER 2014/056

Antalya İhracatçılar Birliği olarak, tohumculuk ve yaş meyve sebze sektörünün dış pazarlarda rekabet gücünü arttırmak amacıyla "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında 2010/8 Sayılı Tebliğ” kapsamında "Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi” isimli bir projeye başlanmaktadır.

Proje kapsamında, tohumculuk ve yaş meyve sebze sektörlerinin ve iştirakçi firmaların mevcut durumunun tespiti ve hedeflere ulaşmada izlenecek stratejinin belirlenmesine yönelik olarak profesyonel bir danışmanlık firmasınca ortak ihtiyaç analizi yapılacaktır. Bu analiz sonucunda ortaya çıkan firma ihtiyaçlarına göre değişik konularda uzmanlarca teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Gerekli eğitimlerle kurumsal kapasitelerini arttırma imkanı elde eden firmalar, proje katılımcılarının belirleyeceği hedef pazarlara yönelik olarak sektörün en önemli fuarlarıyla eş zamanlı şekilde düzenlenecek ticaret heyetlerine katılabileceklerdir. Ayrıca hedef pazarlardaki en önemli ithalatçı firmaların ülkemize getirilerek bölgemizdeki tohumculuk ve yaş meyve sebze sektörleri firmalarıyla birebir görüşmelerinin sağlanacağı alım heyeti programları düzenlenecektir. Projenin sonunda talep eden proje katılımcısı firmalar bireysel danışmanlık hizmeti alabileceklerdir.

Toplam 3 yıl sürecek proje kapsamında organize edilecek olan ve yukarıda özetle verilen faaliyetlere ilişkin masraflar, "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında 2010/8 Sayılı Tebliğ” kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın %75 oranında finansal desteği ile gerçekleştirilecektir.

Söz konusu projeden sadece proje iştirakçisi olan ve proje kapsamında ön başvurularını tamamlayan firmalarımız faydalanabilecektir. Bu çerçevede, projede yer almak isteyen firmalarımızın Ek'de yer alan başvuru formunu doldurarak (şirket yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli halde) en geç 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (tosunn@aib.gov.tr veya Faks:0 242 311 79 00) göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Anıl YILMAZ
Genel Sekreter V.

Ek: Başvuru Formu


Ekler:
2014-056.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.