2014/059 Sirküler (20.03.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER (2014/059)

Sayın Üyemiz,

1. Kuveyt'e Yönelik İhracatta Yaşanan Sorunlar

2. Standart Kriter Tasarısı

3. İran'a Düzenlenecek İş Heyeti

4. Ülke Sohbet Toplantıları

5. Türkiye - İran Gümrük İdaresi Başkanları IV. Toplantısı

6. İhale ve Fuar Duyuruları

7. Hong Kong Bilgilendirme Semineri

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Anıl YILMAZ
Genel Sekreter V.


KUVEYT'E YÖNELİK İHRACATTA YAŞANAN SORUNLAR

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün 1-3 Nisan 2014 tarihleri arasında Kuveyt'e yönelik resmi ziyaret gerçekleştireceği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Kuveyt pazarında ihracatçılarımızın karşılaştıkları sorunlar ile muhtemel toplantılarda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin bilgilerin 25 Mart 2014 Salı gününe kadar Birliğimize (yildirimc@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(1796)

STANDART KRİTER TASARISI

Türk Standartları Enstitüsü'nden gönderilen yazıya atfen İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda; "TST EN ISO 105-C08 Tekstil - Renk Haslığı Deneyleri - Bölüm C08: Düşük sıcaklıkta ağartıcı özellik gösteren aktivatör katkılı fosfat içermeyen referans deterjan kullanılarak evsel ve ticari yıkamaya karşı renk haslığı" standart/kriter tasarısına dair görüş talep edildiği bildirilmektedir.

Konuya ilişkin görüşlerinizin 10 Nisan 2014 tarihinde kadar Birliğimize (yildirimc@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(1792)

Ek 1 : Standart Tasarısı

İRAN'A DÜZENLENECEK İŞ HEYETİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından gönderilen e-posta mesajında, DEİK / Türk - İran İş Konseyi tarafından, T.C. kalkınma Bakanı ve Türk - İran Karma Ekonomik Komisyon Eş Başkanı Sn. Cevdet YILMAZ başkanlığında 15-17 Nisan 2014 tarihlerinde İran'ın Tahran ve Tebriz şehirlerine bir ziyaret düzenleneceği, söz konusu ziyaret kapsamında Türkiye - İran 24. Dönem Karma Ekonomik komisyon Toplantılarına paralel olarak, Tahran ve Tebriz'de iki ülke iş dünyasını biraraya getiren İş Konseyi toplantıları düzenleneceği bildirilmiştir. (1797)

Konu ile ilgili detaylar ekte yer almaktadır.

Ek 2 : DEİK Eposta Mesajı Örneği

ÜLKE SOHBET TOPLANTILARI

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince düzenlenen Eğitim Programları kapsamında, "Ülke Sohbet Toplantıları” çerçevesinde sunulacak "Malezya ve İhracat İmkanları” konulu ücretsiz eğitim semineri 27 Mart 2014 Perşembe günü OAİB Merkez Bina'da, (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No: 120 Balgat Çankaya ANKARA) gerçekleştirilecektir. Katılımın ücretsiz olduğu sözkonusu eğitime katılmak isteyen firma temsilcilerimizin, 26 Mart 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar http://egitim.oaib.org.tr/kayit/VkZkd2FtVm5QVDA9adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.(1758)

Program:

"Ülke Sohbet Toplantıları” Çerçevesinde Malezya, 27 Mart 2014 Perşembe

13:15 - 13:30 KAYIT VE AÇILIŞ

13:30 - 14:30 MALEZYA

14:30 - 14:45 ARA

14:45 - 15:45 MALEZYA İHRACAT İMKANLARI

15:45 - 16:00 ARA

16:00 - 16:45 SORULAR

TÜRKİYE - İRAN GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI IV. TOPLANTISI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Türkiye - İran Gümrük İdaresi Başkanları IV. Toplantısı'nın 2014 yılı Nisan ayının ilk yarısında gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ülke İran'da ihracatçılarımızın karşılaştıkları sorunlar ile ilgili toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen ve önem arz eden hususlara ilişkin bilgilerin 25 Mart 2014 Salı gününe kadar Birliğimize (yildirimc@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (1766)

İHALE VE FUAR DUYURULARI

Orta Anadolu İhracatçılar Birliği'nden alına yazıda, Tunus, Irak ve Ekvator'da açılan ihalelere ilişkin detaylı bilgiye, Ayrıca, Güney Kore, Rusya, İran, Romanya ve KKTC'de düzenlenecek fuarlara ilişkin detaylı bilgiye, OAİB http://www.oaib.org.tr web sitesinde yer alan linklerden ulaşılabilmektedir. (1746)

İhale Duyuruları

- Tunus

- Tunus1

- Irak

- Ekvator

Fuar Duyuruları

- G.Kore

- Rusya

- İran

- G.Kore

- G.Kore1

- Romanya

- KKTC

HONG KONG BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alınan yazıda, Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Türkiye - Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği işbirliği ile 26 Mart 2014 Çarşamba günü 14:00 - 16:30 saatleri arasında ATSO Meclis Toplantı Salonu'nda "Hong Kong Bilgilendirme Semineri düzenleneceği,

Söz konusu seminere, Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Danışmanı Perran Ersu Özçaldıran ile Türkiye - Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Koçak'ın konuşmacı olarak katılacağı, Hong Kong ve Çin pazarı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilerek ticari deneyimler paylaşılacağı bildirilmektedir.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin ekli katılım formunu doldurarak 25 Mart 2014 Salı gününe kadar ATSO'ya iletilmesi gerekmektedir.(1748)

Ek 3: Katılım Formu


Ekler:
2014-059.doc

Ek1.pdf

ek2.pdf

ek3.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.