2014/067 Sirküler (04.04.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2014 / 067

Sayın Üyemiz,

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü - TMO'dan alınan 01/04/2014 tarih ve 3773 sayılı yazıda; Kuruluşları stoklarında bulunan 166.263 ton ekmeklik buğdayın, ilgili Uygulama Esasları kapsamında mamul madde ihracatı sonrası satışa açıldığı bildirilmektedir.

Satışa açılacak ekmeklik buğday stokları, mamul madde ihracatı sonrası üretimlerinde kaplıca kızıl buğday dahil ekmeklik buğday kullanan un ve bulgur fabrikaları ile ekmeklik buğday unu kullanan mamul madde ihracatçılarına satılacak, bisküvi fabrikalarına sadece düşük vasıflı ekmeklik buğday satılacaktır.

Ekmeklik buğdaylar, mamul madde ihracatını gerçekleştiren hak ediş sahibi tüm firmalara serbest olarak satışa verilecektir.

TMO'dan ekmeklik buğday talep eden firmalar tarafından, hangi işyerleri stoklarına ilişkin talepleri olduğuna dair dilekçenin sözleşme imzalanacak Şube Müdürlüklerine verilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda 02 Nisan - 30 Nisan 2014 (dahil) tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler için geçerli olacak ABD Dolar/Ton satış fiyatları ile satışa açılan stoklara ait detaylı bilgiler TMO şube müdürlüklerinden öğrenilebilecektir.

Bu kapsamda satışa açılan ekmeklik buğday stokları, iç satışa da açık olduğundan, satış önceliği iç satış talebinde bulunan firmaya verilecektir.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden bu kapsamda ekmeklik buğday talep eden firmaların mamul madde ihracatı sonrası hak etmiş oldukları hububat miktarlarının Uygulama Esaslarında belirtilen formata göre gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgileri ve gereğini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter
 

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.