2014/107 Sirküler (03.06.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 - 107

Sayın Üyemiz,

1. Irak Musul İşadamları Heyeti (22 - 24 Haziran 2014)

2. Malezya İşadamı Heyeti

3. Türkiye - Güney Kore STA Ortak Komite Toplantısı

4. İkili Temaslar

5. Global Economic Summit

6. 4. Çin - Avrasya Fuarı Milli Katılım Organizasyonu

7. Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri

8. 13. China International Nutrition and Health Industry Expo 2014

9. İhale Duyuruları

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


IRAK MUSUL İŞADAMLARI HEYETİ (22 - 24 HAZİRAN 2014)

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 22-24 Haziran 2014 tarihleri arasında Irak'ın Musul şehrine yönelik İşadamı Heyeti Programı düzenleneceği, Musul başkonsolosluğumuz, Ticaret Müşavirliğimiz ve Musul Ticaret ve Sanayi Odası, Musul İşadamları Derneği destek ve katılımları ile Iraklı ve Türk iş insanlarının bir araya getiren ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İşadamları heyetine, müteahhitlik, inşaat ve inşaat malzemeleri, mobilya, gıda ürünleri, otomotiv ve yan sanayi, tekstil ve hazır giyim, ilaç sanayi, elektrikli ve elektronik cihazlar, demir-çelik ürünleri, plastik ve plastikten mamul eşya, temizlik maddeleri, kağıt ürünleri, soğuk hava deposu, medikal ekipmanlar ve hastane malzemeleri ve otomotiv yağları sektöründe faaliyet gösteren ve uluslar arası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımında fayda görülmektedir.

Bu çerçevede, azami 40 ihracatçıdan oluşacak heyete katılmak isteyen firmaların http://goo.gl/smhDcW adresinden ulaşacakları başvuru formunu en geç 16 Haziran 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar eksiksiz doldurarak; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, toplantı, transfer ve organizasyon giderlerinin karşılanmasını teminen üyelerimizin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube Kodu:282), (IBAN: TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), swift kodu:TVBATR2A Avro hesabına 900 Avro avans (katılımcının iptal etmesi durumunda İADESİZ) ödeme yapmaları ve ilgili banka dekontunu zaferunuvar@tim.org.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. (3836)

MALEZYA İŞADAMI HEYETİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 15 - 17 Ekim 2014 tarihleri arasında Malezya'ya yönelik işadamı heyeti düzenleneceği, başkent Kuala Lumpur şehrini kapsayacak organizasyonda iş gezilerinin yanısıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmeleri gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Pazar payımızın artması ve bölgeye yönelik yeni iş imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete Elektronik Entegre Devreleri, Transformatör, Makine ve Ulaşım Ekipmanları, Mineral Yakıtlar, Kauçuk, Plastik, Demir Çelik, Makine ve Cihazları, Gemi, Halı, Gıda, (Un, Bakliyat ve Kabuklu Yemiş vb), Yaprak Türün, Cam ve Cam Eşya, Çimento, Mermer, Bor ve Boratlar sektörleri ile ilgili uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görülmektedir.

Bu çerçevede, azami 20 ihracatçıdan oluşacak heyete katılmak isteyen firmaların http://goo.gl/qxwZI1 adresinden ulaşacakları başvuru formunu en geç 05 Eylül 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar eksiksiz doldurarak başvuruda bulunmaları; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube Kodu:282), (IBAN: TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), Avro hesabına 1.200.- Avro avans (katılımcının iptal etmesi durumunda İADESİZ) ödeme yapmaları gerekmektedir. (3844)

TÜRKİYE - GÜNEY KORE STA ORTAK KOMİTE TOPLANTISI

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, Türkiye - Güney Kore arasında 01 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması sonrasında ilk Ortak Komite Toplantısı'nın Temmuz ayında Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda devamla, Bahse konu Ortak Komite Toplantısı'nda tarım ürünlerinde tarım tavizlerinin kapsamının karşılıklı olarak genişletilmesi ve/veya mevcut tavizlerin indirim takvimlerinin hızlandırılması hususunun gündeme getirilmesi planlandığı, bu kapsamda ülkemizin rekabetçi olduğu ve Güney Kore pazarına ihracat potansiyeli bulunan tarım ürünlerinin tespit edilmesi gerektiği, söz konusu ürünlerin tespitinde, ilave taviz talebinde bulunduğumuz ürünler için Güney Kore tarafına benzer bir açılım teklif edilmesi planlandığı bildirilmektedir.

Yukarıda bahsedilen hususlara ek olarak tercihli ticaret rejiminin işleyişi de dahil olmak üzere gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizin 11 Haziran 2014 tarihine kadar Birliğimiz arge@aib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (3880)

İKİLİ TEMASLAR

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazılara atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazılarda;

Eş başkanlığı Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKÇİ tarafından yürütülmekte olan Türkiye - Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi TRINS) 2. Dönem Toplantısı'nın 2 Temmuz 2014 Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirileceği,

Türkiye - Polonya Düzenli İstişare 3. Toplantısı'nın 13 Haziran 2014 tarihinde Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKÇİ ve Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz PİECHOCINSCI eşbaşkanlıklarında Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı,

Türkiye - Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) 5. Toplantısı'nın 19 Haziran 2014 tarihinde Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKÇİ ve İngiltere Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord LIVINGSTON'un eş başkanlıklarında Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı,

Türk - Moğol Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi (KEK) 7. Toplantısı'nın 12-22 Haziran 2014 tarihlerinde Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKÇİ'nin katılımlarıyla Ulanbator'da gerçekleştirilmesinin planlandığı,

Türkiye - Yunanistan Yatırım Forumu'nun 12 Haziran 2014 tarihinde Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKÇİ'nin katılımlarıyla Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu ülke pazarlarına yönelik karşılaşılan sorunlar ile anılan toplantılar esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizin 04 Haziran 2014 tarihine kadar Birliğimiz arge@aib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (3882 - 3884)

GLOBAL ECONOMİC SUMMİT

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Mumbai'de yerleşik "All India Association of Industries" (AIAI) unvanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 11 - 13 Eylül 2014 tarihleri arasında Mumbai Worl Trade Center'da (WTC) "Global Economic Summit 2014 on Asia: Powering Global Markets" adlı küresel ekonomi ve ticaret zirvesinin düzenleneceği bildirilmekte olup broşüre http://goo.gl/6eiIxr adresinden ulaşılabilmektedir. (3881)

4. ÇİN - AVRASYA FUARI MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 01-06 Eylül 2014 tarihleri arasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi (SUÖB) Başkenti Urumçi'de bu yıl dördüncü defa "4. Çin - Avrasya Fuarı" adıyla düzenlenecek olan ve bölge liderlerinin yanı sıra ülkemizden de Bakanlar düzeyinde üst düzey katılımın planlandığı fuarın Milli Katılım Organizasyonu'nun Genel Sekreterlikleri tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuar ile ilgili detaylı bilgiye http://www.oaib.org.tr/UserFiles/Circular/dbf4b07d61604d8498f304bd1e90b404.PDF adresinden ulaşılabilmektedir. (3890)

DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Birlikleri organizasyonunda 2-5 Haziran 2014 tarihleri arasında Mardin, Batman, Diyarbakır, ve Şanlıurfa'da "Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri" düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu seminer detaylarına http://www.gaib.org.tr/web/dokuman.asp?id=491 adresinden ulaşılabilmektedir. (3904)

13. CHINA INTERNATIONAL NUTRITION AND HEALTH INDUSTRY EXPO 2014

Pekin Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıda 13th China (Beijing) International Nutrition and Health Industry Expo 2014 fuarının 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde CHÇ'nin Pekin Şehrinde düzenleneceği bildirilmekte olup, fuara ilişkin detaylı bilgilere http://www.hifair.cn/en_index.php adresinden ulaşılabilmektedir. (3830)

İHALE DUYURULARI

Ticaret Müşavirliklerimiz tarafından Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne iletilen ihalelere ilişkin bilgilere aşağıda yer alan bağlantı adreslerinden ulaşılabilmektedir. (3859)

  • http://www.oaib.org.tr/Ihaleler/1067/Tunus-ihaleleri-1322
  • http://www.oaib.org.tr/Ihaleler/1063/Cagin-gereklerine-uygun-sera-kurulumu
  • http://www.oaib.org.tr/Ihaleler/1062/Hong-Kong-Polisi-icin-palto-alimi
  • http://www.oaib.org.tr/Ihaleler/1064/Traktor-ve-Tarimsal-Alet-Alimi-ihalesi
  • http://www.oaib.org.tr/Ihaleler/1066/Danismanlik-Hizmeti

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.